Nuferi

Tu ştii foarte bine că Delta Dunării e o bucăţică din sufletul meu şi mai ştii că este cu adevărat paradisul de lângă tine.

De ceva timp mă  tot chinuia întrebarea „cum îţi pot arăta eu cel mai bine ce paradis este Delta Dunării”. Păi, mă gândeam eu, prin  cuvinte şi imagini, nu?

Şi cum, înainte de cuvânt întotdeauna este o imagine, o formă foarte simplă de comunicare prin imagini este fotografia.

De multe ori vedeam în Deltă peisaje superbe, canale umbrite de sălcii, lacuri pline de nuferi, apusuri sau răsărituri de vis. Ca tot omul făceam poze ca să le arăt şi altora ce minunăţii am văzut eu.

Din păcate, când mă uitam apoi la fotografiile mele, nici măcar eu nu mai simţeam ceea ce am simţit când le-am făcut. Şi mă tot întrebam ce am greşit. Mă evervam la culme şi îmi doream din tot sufletul să fac în aşa fel încât fotografiile mele să exprime ceea ce voiam eu. Numai ca habar n-aveam să fac o poză ca lumea!

Ştiu că şi tu ai trăit asemenea experienţe!

Şi ce am făcut atunci? Mi-am luat un aparat foto mai bun…am băgat o căruţă de bani în el…şi tot degeaba. Fotografiile mele erau tot “moarte”. Îmi venea să-mi dau palme.

După un timp, am primit pe email o ofertă pentru un curs foto pentru începători. Şi mi s-a aprins beculeţul. Asta era soluţia! Acolo l-am cunoscut pe Mihai Deneş de la www.foto4ever.ro şi de atunci lucrurile s-au schimbat.

Am descoperit că aparatul foto nu are numai ISO, diafragmă şi timp, ci are o groază de alte funcţii. Am descoperit că te poţi juca în fel şi chip cu aparatul tău astfel încât, în final, să fii mulţumit de ce ai reuşit să arăţi doar printr-o simplă imagine.

Şi-ţi poţi închipui câtă satisfacţie am avut prima dată când prietenii mei mi-au admirat fotografiile!

Weekendul trecut am fost cu un grup în Deltă pentru o sesiune de fotografii din Delta Dunării. M-am distrat super fain, dar mai presus de toate am simţit pasiunea şi plăcearea imensă a unei fotografii bine făcute.

Am fost 16 oameni uniţi de aceeaşi pasiune!

Şi-ţi spun din proprie experienţă că sfatul unui profesionist care să vină la momentul potrivit este aur curat. Mihai a fost super meseriaş şi a ştiut să ne facă să vedem Delta cu alţi ochi.

A fost foarte tare momentul în care Mihai ne-a aşezat pe terasă, cu faţa spre luna care răsărea roşiatică dintre copaci, invitându-ne să privim “războiul stelelor live”. Toată lumea a rămas încremenită de spectacolul superb care se petrecea sub ochii noştri.

 

 

 

Poţi vedea câteva fotografii si pe pagina de facebook  foto4ever.ro. Şi îţi promit că voi încărca şi aici cât mai multe poze făcute atunci…

Între timp, urmăreşte-mă ca să afli de următoarea ieşire a fotografilor în Deltă şi poate reuşeşti să prinzi şi tu un loc…

 

 

 

Cu drag,

Alina

email

Lasă un răspuns