icre

Data trecută ţi-am promis că îţi voi atrăta cum poţi face şi tu icre care să aibă exact acelaşi gust ca cele pe care le-ai mâncat în Delta.

Sau doar poate ai auzit despre ele happy!

Am întâlnit foarte mulţi oameni cărora le plac icrele dar le e frică să le pregatească pentru că li se pare că este greu, sau că o sa li se taie – adică se fac apoase şi nu se mai leagă ca o pastă pufoasă.

Am să-ti arăt astăzi că nu e deloc greu şi că poţi face oricând o surpriză cuiva drag  happy.

În general, oamenii preferă icrele de ştiucă. Eu, îţi spun sincer, prefer icrele de crap, sau şi mai bine, un amestec din icre de crap şi icre de ştiucă.

De ce? Pentru că icrele de ştiucă sunt mai apoase şi la final rezultă o spumă în care vezi bobiţe de icre. În cazul amestecului de care ţi-am zis, la final rezultă o cremă mai consistentă în care se simt şi bobiţele de la icrele de ştiucă dar şi cele de la icrele de crap.

Acum îţi voi da şi câteva ponturi referitoare la modul în care se pastrează pentru mai mult timp icrele. Le poţi pune fie in punguliţe fie în borcane mici, astfel încât să pregateşti toată cantitatea odată – adică nu iei jumătate din borcan sau punguliţă şi mai păstrezi pentru altă dată cantitatea rămasă. Aceste borcane sau pungi se pun în congelator.

Important este ca înainte de a le pune în pungi sau borcane, icrele trebuie curăţate de firişoarele pe care le mai au printre ele şi trebuie să fie sărate. Şi le poţi păstra aşa şi câteva luni bune.

Eu de multe ori când vreau sa fac o surpriză culinară plăcută prietenilor, pregătesc un bol de icre şi sigur îi dau gata happy.

Aşa s-a întâmplat săptămâna trecută, când m-am întâlnit la un curs cu mai mulţi prieteni dragi mie. Şi cum le tot promiteam de ceva timp că o să le aduc icre bătute de mine, m-am ţinut de promisiune.

Aşadar, dintr-un borcan de 400g de icre poţi sătura cam 8-10 persoane. Deci, dacă ai familie sau prieteni mai puţini la masă, păstrează icrele în recipiente mai mici.

Cum se bat icrele poţi vedea în filmuleţul următor:

Ce n-am zis eu acolo, este că la final se poate adăuga ceapă tăiată foarte fin.

Şi foarte important: nu adăuga pâine, griş sau altceva, pentru că nu vor mai avea acelaşi gust.

Şi uite care au fost reacţiile prietenilor mei:

Sper că te-am făcut să poftesti la aşa ceva happy şi să ai curaj să încerci chiar tu!

 

Cu drag,
Alina

 

email

Lasă un răspuns