DSC_0486

Salut, salut!


Sunt pe terasa hotelului meu plutitor, admir bărcile care trec pline de turişti, mă legăn de la valurile pe care bărcile le fac, mă bucur de briza uşoară şi mi-a trecut un gând prin cap că nu ţi-am mai scris de mult timp.

Ce să fac dragul meu!?! A venit vara, stau mai mult în Deltă şi, din fericire, sunt din ce în ce mai ocupată. Doar ştii că îmi place acţiunea!

Dar să trec mai repede la ceea ce am să-i zic: săptămâna asta am primit un tefelon de la un domn din Târgu Mureş care mi-a dat un pic de gândit. Şi să vezi care a fost discuţia.

M-a întrebat dacă avem liber hotelul săptămâna viitoare. I-am zis că avem în cursul săptămânii o tabără de copii, dar în weekend avem liber. Numai că dumnealui avea un grup de 18 persoane, iar noi avem doar 7 camere, adică 14 locuri. Şi mă pregăteam să-i mulţumesc pentru telefon şi să închid.

Numai că domnul m-a întrebat dacă nu pot să-i dau câteva recomandări pentru alte locuri de cazare şi chiar să-i spun care ar fi cea mai frumoasă zonă din Deltă unde ar putea să meargă.

Ei, şi aici mi-a ridicat mingea la fileu, cum s-ar zice 🙂 .

I-am spus că e foarte greu de spus care zonă din Deltă e cea mai frumoasă. Depinde foarte mult de ce aşteptări are de la o vacanţă petrecută aici.

Vrea să scape de civilizaţie? – zona Chilia este cea mai potrivită: sălbatică dar greu accesibilă, este zonă de deltă fluvială, cu vegetaţie foarte multă, colonii de pelicani…etc

Vrea croazieră cu hoteluri plutitoare? – cele mai multe hoteluri plutitoare pleacă din Tulcea, pe braţul Sulina şi ajung în zona Băclăneşti, Fortuna, Mila 23 – zone în care poţi vedea “pe viu” 
tradiţii pescăreşti, folclor deltaic, dar dezavantajul e că ajungi greu la mare.

Ai puţin timp la dispoziţie (poate doar un weekend?) – Braţul Sfântu Gheorghe – cea mai rapidă cale de a ajunge în mijlocul Deltei, cel mai rapid mod de a ajunge cu hotelul plutitor la Marea Neagră (nu rămâi chiar chel în buzunare 🙂 ), dar, din păcate, fiindcă se ajunge aşa de uşor aici, sunt mulţi turişti şi, tot din păcate, unii nu sunt chiar civilizaţi.

Deci, fiecare zonă are avantaje şi dezavantaje. I-am zis că este decizia dumnealui şi eu pot doar să-i spun despre ce este vorba.
I-am făcut şi câteva recomandări de alte opţiuni de cazare pe hoteluri plutitoare, atât în zona unde suntem şi noi, dar care au capacitate de cazare mai mare, dar şi pe Sulina cu plecare de la Tulcea.

Ceea ce mi-a spus omul în finalul convorbirii noastre, la care ne-am întins cam jumătate de oră, m-a uns pe suflet: “chiar dacă de data asta nu reuşim să restrângem grupul la 14 persoane şi nu putem veni la dumneavastră, cu siguranţă voi organiza un grup cu care să venim la dumneavoastră, pentru că mi-a plăcut modul în care mi-aţi prezentat locurile şi că aţi încercat într-adevăr să mă ajutaţi”.

Nu-ţi pot spune dacă şi tu ai simţi acelaşi lucru, dar, la mine, care sunt motivată în primul rând de bucuria pe care le-o produc celor din jurul meu, a fost extraordinar.
M-am tot gândit la întâmplarea asta şi mi-au venit în cap două întrebări:

1. Dacă ar fi să vii în Deltă pentru o vacanţă – tu ce zonă ai alege?
2. Ce te face să te decizi asupra locului unde vei sta: prezentarea pe care o găseşti pe net sau felul în care îţi vorbeşte proprietarul locului când suni să întrebi detalii?

Aştept cu interes răspunsurile tale şi în articolul următor îţi voi spune cum am observat eu că decide majoritatea oamenilor asupra locului în care îşi petrece vacanţa.

Cu drag,
Alina

 

email

Lasă un răspuns